بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيم
اَلحَمدُللهِ رَبِّ العالَمین وَ صَلی اللهُ عَلی سَیِّدنا وَ نَبیَنا مُحَمَّد وَ آلهِ الطَّیِبینَ الطَّاهِرین وَ لَعنَةُ الله عَلی اَعداِئهِم اَجمَعین
اگر تمام درختان قلم و درياها مركّب و جنيّان حسابگر و تمام انسان ها نويسنده باشند، نمی توانند فضائل علی ابن ابی طالب صلوات الله علیه را به شماره در آورند. (كشف الغمة، اربلی، ج1، ص112)
به شکرانه نعمت عظمای ولایت امیرمؤمنان (صلوات الله علیه) و شور عالمگیر عزای حضرت سیدالشهدا (سلام الله علیه) ، هیأت دیوانگان حسین علیه السلام همچون سایر هیئات مقدس حسینی علیه السلام و به مدد انفاس قدسی حضرت بقیه الله الأعظم عجل الله تعالی فرجه الشریف ارواحنا فداه، احیاء امر اهل بیت صلوات الله علیهم اجمعین را بر خود فرض میداند، لذا سزاوار است در تمام ایام سرور و سوگواری حضرات اهل البیت (سلام الله علیهم اجمعین) به نقل فضائل و مناقب و مقامات ایشان بپردازیم و در مسیر معرفت مقام نورانیت عترت طاهره علیهم السلام قدم زنیم. لذا با ادای احترام به تمامی هیئات و محافل حسینی و وعّاظ و مادحین و ذاکرین، همچون تمامی شیفتگان حضرت أباعبد الله الحسین علیه السلام، اصول زیر را سرلوحۀ عمل خویش میدانیم:
1. شناخت مقام نورانیت و حقیقت نورانی اهل بیت علیهم السلام که به مفاد روایت «بِنَا عُرِفَ اللَّه» و «بِنَا عُبِدَ اللَّه» ، (الكافي، الشیخ الکلینی، ج1، ص145، ح10؛ التوحيد للصدوق ص152، باب12، ح9) که بی شک معرفت و عبادت خداوند تعالی تنها بر این طریق استوار است.
2. نقل فضائل لا تحصی و کرامات بیشمار اهل بیت علیهم السلام و اظهار بغض و برائت از دشمنان عترت و غاصبین خلافت، چنانکه روایت شریفۀ «هل الدین إلا الحبّ و البغض» (الکافی ، الشیخ الکلینی، ج2، ص125) حقیقت دینداری را به تولّی و تبرّی تفسیر فرموده است.
3. فراگیری معارف و احادیث نورانی از عالمان به علوم اهل بیت علیهم السلام و فقها بر اساس روایت شریفۀ امام حسن عسکری صلوات الله علیه از امام صادق صلوات الله که فرمودند: «فَأَمَّا مَنْ كَانَ مِنَ الْفُقَهَاءِ صَائِناً لِنَفْسِهِ، حَافِظاً لِدِينِهِ، مُخَالِفاً لِهَوَاهُ، مُطِيعاً لِأَمْرِ مَوْلَاهُ فَلِلْعَوَامِّ أَنْ يُقَلِّدُوهُ وَ ذَلِكَ لَا يَكُونُ إِلَّا بَعْضِ فُقَهَاءِ الشِّيعَةِ لَا جَمِيعِهِم.»
«و اما هر فقيهى كه خويشتندار و نگاهبان دين خود باشد و با هواى نفس خود بستيزد و مطيع فرمان مولايش باشد، بر عموم مردم است كه از او تقليد كنند و البته اين ويژگيها را تنها برخى فقهاى شيعه دارا هستند، نه همه آنها». (الاحتجاج، طبرسی، ج2، ص263؛ وسائل الشیعة، حر عاملی، ج27، ص131).
از این رو همچون گذشته به امر وجود أقدس امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف از ارشادات فقهای حقیقی که متّخذ از منبع علم نبوی صلی الله علیه و آله و سلم و علوی صلوات الله علیه و روایات ائمّۀ اطهار صلوات الله علیهم اجمعین است کمال بهره را خواهیم برد.
4. اجتناب و پرهیز از هر گونه اختلاف.
عزاداران محترم حسینی که در محافل نورانی انس با حضرات اهل البیت(سلام الله علیهم اجمعین) حضور می یابند، به احترام خون مقدّس سیدالشهداء علیه السلام که به حکم «أَشْهَدُ أَنَّ دَمَكَ سَكَنَ فِي الْخُلْد» در جایگاه و مقام خلد برین قرار گرفته است، از هر گونه سخن و شعاری که شائبه اختلاف و جدال و توهین در آن است، اجتناب نموده و همگی با پیروی دقیق و عالمانه از روایات اهل بیت علیهم السلام، عظمت و شکوه عزاداری حسینی را بیش از پیش به ظهور رسانند و اگر از هر شخص در هر مقام و لباسی، توهین یا سخن نابجا و ناروا و اختلاف برانگیزی صادر شد، کریمانه بگذرند، تا حرمت دستگاه با عظمت حضرت سیدالشهداء (سلام الله علیه) رعایت گردد.
وَالسَّلامُ عَلی مَنِ اتَّبَعَ الهُدی وَ دینِ الحَق لِیُظهِرَهُ عَلی الدّینِ کُلِه
هیئت دیوانگان حسین علیه السلام کاشان
چاوش محرم - 1400 - حمید علیمی
چاوش محرم - 1400 - حمید علیمی
مبانی اعتقادی - حجت الاسلام بندانی
شام غریبان حضرت زهرا علیها سلام - 1398
مبانی اعتقادی